Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Need some help please - SB5101 not recognized by JTAG
ricepowerm3 Offline
Junior Member
**

Posts: 3
Threads: 1
Joined: Dec 2011
Reputation: 0
#1
Need some help please - SB5101 not recognized by JTAG
I have a SB5101 that I think is bricked and I can not get my serial JTAG to recognize it.

When I plug the power in all lights come on for like 2/3 seconds and then turn off. When I click the detect in the JTAG console it return the following:

Read IDCODE: 0x80000000
Manufacture: 0x000
Part: 0x0000
Version: 0x8

Any suggestions/tricks or is this one toast? Thanks!
11-12-2011, 06:42 PM
Find Reply
drewmerc Offline
Prefect
******

Posts: 3,901
Threads: 19
Joined: Oct 2008
Reputation: 158
#2
RE: Need some help please - SB5101 not recognized by JTAG
click detect as soon as you power on the modem as the bootloader seems to be crashing (timing is critical)
__________________________________________________________________________________
******new discord chat link https://discord.gg/5BQQbsb*******
11-12-2011, 06:51 PM
Website Find Reply
ricepowerm3 Offline
Junior Member
**

Posts: 3
Threads: 1
Joined: Dec 2011
Reputation: 0
#3
RE: Need some help please - SB5101 not recognized by JTAG
Hi Drew, I tried to hit detect while the lights are on the all on but still no go. I still get the same results (can not recognize modem). Anything else I can try? Thank you.

(11-12-2011, 06:51 PM)drewmerc Wrote: click detect as soon as you power on the modem as the bootloader seems to be crashing (timing is critical)

11-12-2011, 10:09 PM
Find Reply
drewmerc Offline
Prefect
******

Posts: 3,901
Threads: 19
Joined: Oct 2008
Reputation: 158
#4
RE: Need some help please - SB5101 not recognized by JTAG
you want to hit detect as the lights come on but there is always trying a hard reset

http://www.haxorware.com/forums/thread-3...ml#pid1905
__________________________________________________________________________________
******new discord chat link https://discord.gg/5BQQbsb*******
11-12-2011, 10:45 PM
Website Find Reply
Mordeth Offline
Haxorware Enthusiast
***

Posts: 85
Threads: 0
Joined: Sep 2011
Reputation: 3
#5
RE: Need some help please - SB5101 not recognized by JTAG
(11-12-2011, 10:09 PM)ricepowerm3 Wrote: Hi Drew, I tried to hit detect while the lights are on the all on but still no go. I still get the same results (can not recognize modem). Anything else I can try? Thank you.

You may want to try parallel jtag, as it has never failed.
11-12-2011, 10:45 PM
Find Reply
ricepowerm3 Offline
Junior Member
**

Posts: 3
Threads: 1
Joined: Dec 2011
Reputation: 0
#6
RE: Need some help please - SB5101 not recognized by JTAG
Where's the 48 PIN TSOP? I can find the 3.3v (great picture) but unsure where the TSOP is.

I've read that connecting 3.3v to the JTAG pins might also reset the SB5101 but I can't find any images of the procedure as to which JTAG pins to touch.

I am using a parallel JTAG and not serial as I've originally indicated. Thanks.


(11-12-2011, 10:45 PM)Mordeth Wrote:
(11-12-2011, 10:09 PM)ricepowerm3 Wrote: Hi Drew, I tried to hit detect while the lights are on the all on but still no go. I still get the same results (can not recognize modem). Anything else I can try? Thank you.

You may want to try parallel jtag, as it has never failed.

12-12-2011, 04:23 AM
Find Reply
Mordeth Offline
Haxorware Enthusiast
***

Posts: 85
Threads: 0
Joined: Sep 2011
Reputation: 3
#7
Music  RE: Need some help please - SB5101 not recognized by JTAG
(12-12-2011, 04:23 AM)ricepowerm3 Wrote: Where's the 48 PIN TSOP?
[Image: rsxugy.jpg]
Right above the LED indicators. Have you check the soldered jtag pin joints with a multimeter?
(This post was last modified: 12-12-2011, 05:09 AM by Mordeth.)
12-12-2011, 05:09 AM
Find Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)